[home]

Tentoonstellen in Việt Nam

Van 4 tot 18 mei 2014 organiseren wij in het Ho Chi Minh City Fine Art Museum een tentoonstelling met het werk van Nederlandse e.a. kunstenaars. Mei valt nog net binnen de droge periode, een mooie tijd om het land te bezoeken.
Het Ho Chi Minh City Fine Art Museum is een van de grootste, mooiste en belangrijkste Fine Art Musea van Việt Nam. Het is gevestigd in twee grote statige Frans/Chinese gebouwen in het centrum van Saigon Ze zijn nog gebouwd door de voormalige Franse bezetters. Wij huren de gehele benedenverdieping van het recent aangeschafte tweede gebouw.Dat wij in zo'n belangrijk museum ruimte kunnen huren, komt omdat de musea in Việt Nam weinig middelen hebben en daarom regelmatig een gedeelte van hun tentoonstellingsruimte verhuren. Daarnaast zijn ze ook erg geïnteresseerd in kunst uit het Westen.
Kunstliefhebbers die een ander land bezoeken willen zowel het museale als het lokale aanbod zien. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om te reizen, zeker voor de meeste Vietnamezen is een bezoek aan Nederland niet haalbaar. Vandaar dat de opzet van onze tentoonstelling is om te laten zien hoe breed het professionele kunstaanbod in Nederland is en naar mijn bescheiden mening gaat dit met deze tentoonstelling zeker lukken.

Bijna de helft van de deelnemende kunstenaars gaan mee naar Việt Nam, verschillende daarvan gaan samen met lokale kunstenaars werk maken dat op de tentoonstelling te zien zal zijn.
Vandaar ook de naam die we kozen voor de tentoonstelling:
Meeting-point
Dutch artists invite Vietnamese to share our coloured feelings.


De tentoonstelling wordt voor zowel de kunstenaars en kunstliefhebbers uit Việt Nam als voor de deelnemende kunstenaars erg interessant.

reactie van Thanh Thuy, hoofd tentoonstellingen van het HCMC Fine Art Museum

My dear Roby,
It's great to hear from you and your plan that we can work together. The theme of the up coming exhibition sound interesting "What kind of art can you find in the Netherlands", that excite the curiousness from the Vietnamese artists and people who love art.

You build a good plan and you are sure for this event, so you should make a reservation as soon as possible. Is it ok for you if we start to do Memorandum in June 2013? As your plan, the date of the exhibition in the beginning of May 2014 in two weeks, I will do the draft of MOU with the total cost and send you.

Thanh Thuy (Ms)
Phong Trung bay - Tuyen truyen
Bao tang My thuat TP.HCM

Lezing over de culturele ontwikkeling in Việt Nam

Voor zowel de mensen die deel (willen) nemen aan de tentoonstelling, als voor andere belangstellenden, organiseerden wij 17 februari 2013, een open bijeenkomst in de Opifexkerk Leidschendam, de tentoonstellingsruimte van stichting Yellow Fellow.Tijdens deze bijeenkomst was er een lezing over de ontwikkelingen van de Vietnamese cultuur de afgelopen 2000 jaar en hoe die nog steeds bepalend is voor de hedendaagse kunst en het dagelijkse leven. De beeldende kunst zoals wij die in Europa kennen is overigens pas ontstaan na 1925.
Er waren boeken en andere documenten ter inzage en informatie over het tentoonstellingsproject en het reizen naar en in Việt Nam.

Enkele reacties op de lezing:

roby
je hield een geweldig verhaal
over heel veel tegelijk
ik vond het heel boeiend
en denk nog na
groet elize

je achtergrond info over Vietnam was zeer nuttig. je weet er ook veel van en je kan het goed uitleggen.
zelf denk ik dat de kunstenaar hier zeker naar gečnteresseerd is. maar in verhouding tot de info over het museum heeft de Vietnam info de overhand. zelf had ik gedurende je uitleg een moment dat ik dacht, ...... je zal het museum toch niet vergeten zijn. maar hier heb je het ook over gehad.
die slideshow nog een beetje bijschaven en uitgaan van een bepaalde expo opzet.
Simon

Goeie avond Roby,
Het was zeker een bijzonder aangename middag. En je bijdrage daarin was overwhelming informatief, inspirerend en gastvrij!
Hartelijk bedankt daarvoor.
We willen in principe graag meedoen en onze voorkeur gaat net als de jouwe uit naar de periode in mei...
Bert en Douwe,

Wat een geweldige spreker ben je,
ik heb mij kostelijk geamuseerd.
Daarnaast trof mij de gedrevenheid van de verzamelaar (Jan Verhoeven dus),
wij kregen een korte uiteenzetting van wat hem als verzamelaar drijft.
Heerlijk, twee van zulke sprekers op een dag te mogen treffen.
Huub,

Meedoen...meegaan..

Er is nog steeds de mogelijkheid om mee te doen of mee te gaan. Niet iedereen heeft de mogelijkheden om enkele weken naar Việt Nam af te reizen. Men kan dan ook meedoen zonder zelf mee te gaan. Men kan ook niet meedoen, maar wel meegaan, bijvoorbeeld als galeriehouder, om daar de kunstmarkt te leren kennen

Wie meer informatie wil kan een mailtje sturen naar info@@ robybellemans.nl (@@= antispam)
En voor wie thuis wil blijven, maar wel meer over Vietnamese wil weten, we geven ook lezingen....


Roby Bellemans
Organisator

CV Roby Bellemans

Real
Time Web Analytics